Ağın Leblebisi
200 gr
Adını Elazığ'ın Ağın ilçesinden alan ve bu yöre cıvarlarında yetiştirilen nohutlar kullanılarak yapılan Ağın leblebisinin yapılışı için meşe odunu ateşinde ince kum kızdırılır, haşlanan nohutlar kızgın kuma dökülür ve sürekli karıştırılarak kavrulması sağlanır, kavrulma işlemi bittikten sonra elenir ve kabukları alındıktan sonra tüketime hazır olur. Bir Anadolu lezzeti olan Ağın leblebisi karakteristik tadını bu pişirme yönteminden alır.
Ağzı kapalı muhafaza edildiğinde 6-8 ay tazeliğini korur.
» Küçük taneli,gevrek ve çıtır bir yapıya sahiptir.
» Ağızda dağılır dişe yapışmaz bu da onu diğer leblebilerden ayıran önemli bir özelliktir.
Faydaları
-İçeriğindeki bol miktarda lif kaynağı sizi tok tutmaya yardımcı olur.Diyet yapanlar için sağlıklı bir atıştırmalıktır.
-Mideyi rahatlatır.
-Sindirim sistemini destekler.
-İyi bir bitkisel protein kaynağıdır.
-Mideyi rahatlatır.
-Sindirim sistemini destekler.
-İyi bir bitkisel protein kaynağıdır.
Kargo Süreci :Siparişiniz 1 ile 3 iş günü içerisinde anlaşmalı kargo şirketine teslim edilir.
Teslimat Süreci : Sipariş kargoya verildikten sonra ortalama 2-3 iş günü içerisinde alıcıya teslim edilir.
Saklama Koşulları :Serin ve kuru yerde (tercihen +5 C° de) muhafaza edilir. Ambalajı açılmış ürünleri ağzı kapalı olarak muhafaza edin.
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!